teisipäev, 13. mai 2008

Õppeekskursioon Lõuna-Eestis

VÕRUS käisime me FR.R. Kreutzwaldi pargis. Fr.R.Kreutzwald oli arst ja lauluisa, kes kirjutas ka eepose "Kalevipoeg". Pargis asuva lauluisa kuju on teinud A.Adamson. Park asub Tamula järve kaldal. Üle järve on ehitatud ilus rippsild. Kõik Võru vanalinna tänavad on täisnurksed.
(Helena, Mailiis, Rosangelika, Vivika, Alex, Rünno, Karina, Kristina)
HINNI KANJONI juurde sõitsime bussiga. Siis jalutasime läbi metsatuka ja laskusime kanjonisse mööda pikka treppi. Kanjonis jalutasime mööda laudteed. Kahelpool teerada olid kõrged liivakivist seinad. Nende vahelt voolasid allikad. Hinni kanjon on ainulaadne Eestis. Ta asub eramaal.
(Kristjan, Jan-Eric, Erlend, Anete, Hendrik)
RÕUGE ÖÖBIKUORUS käisime Vesioinaid vaatamas. Jan-Eric tahtis üle oja hüpata, aga kukkus vette. Kevin vajus muda sisse, sest ei liikunud ettevaatlikult. Poisid said külmas vees oma sokke, jalgu ja jalanõusid pesta. Ööbikuorus nägime ka viinamäetigusid, keda eriti palju elab Saaremaal. Jalutasime Ööbikuorus ja kuulasime ööbikute laulmist. Võimalus oli kiikuda külakiigega ja imetleda Rõuge Suurjärve vaatetornist. Agaralt kasutati võimalust ostan suveniire ja osaleda õnneloosis .
(Annika, Lylija, Jan-Erik, Kristo)
SUUR MUNAMÄGI on Baltimaade kõrgeim tipp. Merepinnast on on see 317,6m ja koos vaatetorniga 346,7m. Suur Munamägi asub Võrumaal Haanja vallas. Tornist avaneb vaade 50km raadiuses. Üle poole maastikust kattis mets. Torni sai minna jalgsi või sõita liftiga.
(Magnus, Egert-Sten, Jorine, Kristen)
VÄLLAMÄGI on Eesti teine kõrgeim suurküngas (304m). Käisime mööda metsarada, mille ühel poolel kasvas istutatud ja teisel poolel looduslik mets. Mets on nii kõrge, et seda nimetatakse kuue palgi metsaks. Vällamägi on püha mägi. Kord olevat üks mees teinud Vällamäel röövraiet. Pärast seda juhtus temaga kogu aeg õnnetusi: maja läks põlema ja rasked haigused kimbutasid teda sageli. Möödusime ka uhtorust, mida kohalikud elanikud kutsuvad TSORI.
Vällamäel on ilus RMK puhkemaja, mille ees lõkkeplatsil võtsime einet. Kahjuks ei saanud me mäe tippu, sest tee oli väga märg.
(Marti, Annemai, Kertu, Gerthard)

Kommentaare ei ole: