teisipäev, 8. mai 2007

Põnev päev Järvamaal

EESTI PIIMANDUSMUUSEUM IMAVERES loodi 1976.a. Suurimaks vaatamisväärsuseks on I korrusel asuv meierei koos sisseseadega. Meiereiseadmed asuvad viies ruumis - piima vastuvõturuum, tööstusruum, kooreruum, juusturuum ja katlamaja.

Piimandusmuuseumi õpetaja Riina tegevusprogrammi kuulub ka vanaaegsete käsi - võimasinatega või valmistamine, kus iga laps saab ise kaasa aidata või valmimisele ja hiljem ka oma valmistatud võid maitsta.

SASSI TALU jaanalinnufarmis tutvusime jaanalindude, nandude, paabulindude ja teiste eksootiliste sulelistega. Maitsesime jaanalinnumunast munarooga ning ostsime kaasa kirevaid ja kauneid sulgi.


PAIDE VALLITORN JA VALLIMÄGI
Paide linn on alguse saanud Vallimäelt, kuhu aastal 1265 rajati ordulinnus. Kohaliku ehitusmaterjali - paekivi järgi - on nii linnus kui linn oma nime saanud. 30m kõrguses taastatud Vallitornis on näitus linna ajaloost. Tornist avaneb kaunis vaade, korraga on paistnud seitsme kiriku tornid.

JÄRVAMAA MUUSEUM on asutatud 1905. aastal. Maakonnamuuseum annab ülevaate Järvamaa loodusest, ajaloost ja kultuuriloost.



Kommentaare ei ole: