esmaspäev, 16. aprill 2007

Konna musi

Lennukist kukkus välja neli muinasjuturaamatut. Üks kukkus pähe magavale karule, teine keset jänese söögilauda, kolmas rebasele vanni ja neljas hundi jalgratta ette. Karu ei teinud saadud matsust väljagi, teised loomad asusid raamatut lugema. Kõik said loetud muinasjutust teada, et kui konna suudelda, muutub see printsessiks. Jänes tahtis printsessi endale naiseks - temast saaks siis kuningas. Rebane ihkas ainult printsessi krooni - tema oleks siis metsas uhkeim loom. Hunt aga plaanis printsessi lihtsalt nahka pista. Kõik kolm asusid teele järve poole.
Järve kaldal istus kolm konnatüdrukut, kes unistasid kasvõi ühest konnapoisist, kellega võiks kordamööda tantsida. Konnapoissi ei paistnud kusagilt. Tema asemel ilmusid järve äärde jänes, rebane ja hunt, kõigil huuled torus. Ja enne kui konnatüdrukud arugi said, olid nad ära musitatud. Aga muinasjutt oli valetanud. (lühendatult Andrus Kivirähki muinasjutt "Konna musi".

TÖÖTAGE RÜHMAS JA PAKKUGE OMA LAHENDUS!
Kuna konnad printsessideks ei muutunud, läksid hunt, rebane ja jänes minema. Nad ei tulnud enam kunagi järve äärde tagasi.
Tuli kevad. Karu ärkas üles ja leidis raamatu. Ta läks järve äärde jooma ja luges seal ka raamatu läbi. Karu kohtas kolme konnatüdrukut ja mõtles, et peaks muinasjutu järgi tegema. Ta hakkas konnatüdrukuid suudlema. Üks neist muutuski printsessiks ja nüüd sai karust kuningas. Sellest ajast saadik ongi karu metsa kuningas. (ANNEMAI, ANETE, KRISTEN, VIVIKA)

Hunt, jänes ja rebane suudlesid ühe korra igat konna. Konnad sulpsasid vette ja ujusid teisele kaldale. Hunt, rebane ja jänes ei julgenud vette minna ja üritasid konnadele järele joosta. Aga jõud sai otsa ning loomad läksid oma teed.
Teisel kaldal märkasid konnatüdrukud konnapoissi. Nad ujusid tema juurde. Konnatüdrukud tantsisid kordamööda konnapoisiga valssi. Sellest ajast peale elasid konnatüdrukud ja konnapoiss õnnelikult edasi ja tantsisid valssi ööd ja päevad läbi. (ANNIKA, MARTI, MAGNUS, KRISTO)

Jutud valmisid eesti keele tunnis.

Kommentaare ei ole: