reede, 7. märts 2008

"Bullerby lapsed"

Reedel, 7.märtsil, käisid enamus algklasside lapsed Tallinna Nukuteatris vaatamas etendust "Bullerby lapsed".
Kuna etendus toimus õuesaalis, siis võtsime ümber soojad tekid, et etenduse ajal külm ei hakkaks.
Etenduses olid tegelasteks Anna, Britta, Liisa, Bosse, Lasse, Olle, Kerstin, laste emad-isad, kingsepp Lahke, vanaisa, poemüüja Emil, koer Svip.
Esimese vaatuse ajal tutvustas meile Bullerby elanikke Liisa. Ta rääkis, kuidas Olle sai endale koer Svipi, kuidas ta sai oma toa ja jutustas Tarkuse laekast.
Vaheajal käisime kohvikus ja ostsime etenduseteemalist kraami.
Teise vaatuse ajal rääkis Liisa, kuidas Olle sai endale õe ja kuidas Liisa ja Anna hoidsid teda.

Helena ja Mailiis

Poistel oli peidetud salalaegas, mille tüdrukud üles leidsid. Selles laekas oli kolm piimahammast. Tüdrukud tahtsid poistele nalja teha ning panid laekasse vanaisa proteesid. (Erlend ja Kristen)

Laval oli päris koer.Ta nimi oli Svip. Svip oli kingsepa koer. Kingsepp oli temaga väga karm ja Olle tahtis Svipi endale saada. (Kristina ja Vivika)

Olle käis kingsepa juures ema kingade järel. Kingsepal oli üks jalg halvatud. Tal oli koer, kes haukus pidevalt. Olle, küsis, kas ta võib koera eest hoolitseda. Kingsepp algul kahtles, kuid pärast andis koera talle. (Kristjan ja Egert-Sten)

Meile meeldis kõige rohkem see koht, kus Olle sai endale väikese õe Kerstini. Kõik Bullerby elanikud, väljaarvatud lapsed, olid kutsutud peole. Olle ema arvas, et ei saa peole minna, sest peab Kerstinit hoidma. Aga Liisa ja Anna tahtsid ise last hoida. (Jorine ja Annika)

Meile meeldis kõige rohkem Olle õde Kerstin. Kui Anna ja Liisa Kerstinit hoidsid, ei tahtnud laps paigal püsida ning tüdrukud sidusid lapse vankri külge kinni. (Jan-Erik ja Kristo)

Lava kohal oli suur ekraan, millel olid küsimused ja siis pidi näppudega näitama, milline vastus õige on. Üks naljakamaid kohti etenduses oli see, kui beebi kukkus pea ees vette. (Marti, Hendrik, Rünno)

Olle õde meeldis meile sellepärast, et kõik, mis ta tegi, oli naljakas. (Annemai ja Kertu)

Etendus oli põnev ja naljakas. Eriti naljakas oli tita, kes oli hästi suur. (Magnus ja Anete)

Kommentaare ei ole: